Home | Links | Contact

Race-auto verhuur

Er wordt nog wel eens ten onrechte gedacht dat autoracen onbereikbaar is voor de “gewone” man/vrouw. Niets is minder waar. Bij Hans Wellink Race Experience weten ze de weg!

Hans wellink race experience verhuurt Dacia Logans, BMW E30 325i , E36 325i, en onder bijzondere voorwaarden, ook Westfield raceauto’s www.race-autoverhuur.nl
Voor race-cursussen worden Logans (10 auto’s ) en 4 BMW 325I  en de 2 E36 325i raceauto’s uitsluitend verhuurd voor cursisten van de RenSportschool Zandvoort (www.rsz.nl)


Zowel de logan als de BMW’s en de Westfields zijn echte race-auto’s. In de zomer rijden ze competitie en in de winter zijn ze opleidingsinstrument. Het grote voordeel hiervan is dat men de cursus kan doen in de auto waarin men wellicht zijn of haar eerste race gaat rijden. De Logan is een prettige auto om “het” in te leren; zijn prettige weggedrag geeft je al meteen vertrouwen. Ben je een stapje verder, dan is er de uitdaging om met het bescheiden vermogen het maximale uit de auto te halen. Dat dat niet mee valt, daar kunnen alle instructeurs over meepraten, het is verdraait lastig om onder de 2 minuut 20 te rijden. Het ronderecord ligt op 2 minuut 15,8. een beginner rijdt rondetijden tussen de 2 .23 en de 2.28. voor mensen die willen gaan racen maar de weg nog niet weten is de logan een logische keus. Op het circuit tijdens de cursussen wordt alles door Hans Wellink en Hayley Lazell geregeld, je leert al spelenderwijs het circuit kennen en de auto. Mocht er onverhoopt een technisch probleem zijn dan krijg je een reserve auto. Bij plaatwerkschade bestaat de mogelijkheid een andere auto te huren.
UNIEK: als je een Logan huurt voor de cursus staat er bij de driftoefening een BMW 318IS in driftconfiguratie op je te wachten, want driften met een Logan (voorwielaandrijver), dat gaat natuurlijk niet.
Ook de BMW is een wedstrijdauto, maar de E30 is een stukje lastiger dan de Logan, de eerlijkheid gebied me zeggen dat het schade-risico met een E30 wat groter is dan bij de Logan. Aan de andere kant heb je wel een sterkere motor en achterwielaandrijving. Rondetijden van de E30’s  liggen ronde de 2.06 voor een ervaren rijder  en 2.12 voor een beginner.


Voor de diverse cursussen wordt een vaste prijs gehanteerd;
€ 1.000,- excl. Btw per cursus per auto. ( 6 dagdelen of 3 dagen) voor de Logan, de BMW’s kosten voor een complete cursus iets meer, te weten € 1.750 excl .btw Je krijgt dan niet een straatauto met een kooi, maar een echte raceauto op dito banden.
Dat is inclusief brandstof, banden , remmen, ondersteuning etc.. maar excl. Cursusgeld en schades.
Inschrijven en reserveren kan via www.race-autoverhuur.nl

Van Hallstraat 16, 2241 KT Wassenaar, Telefoon: 070 5118667, Fax: 070 5140587, lid BOVAG, erkend APK-keuringsbedrijf, E-mail: info@hanswellink.nl